Hava Durumu

DAGDER & DEKAV İŞBİRLİĞİ İLE 224 ÖĞRENCİYE TABLET DESTEĞİ

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2021 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
dagderhaber.com
DAGDER & DEKAV İŞBİRLİĞİ İLE 224 ÖĞRENCİYE TABLET DESTEĞİ

Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DağDer) Bursa’nın dağ yöresindeki Orhaneli, Büyükorhan, Keles ve Harmancık ilçelerinde uzaktan eğitim erişim imkanı olmayan 224 öğrenciye tablet bağışı ve 8 köyde eba erişim destek noktası oluşturarak dağ bölgemize büyük bir destekte bulunmuştur.

DağDer (Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ
Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Genel Başkanı Yaşar TÜRK;
“DagDer dağ yöresine hizmet etmeyi gaye edinen Bursa’mızın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir. İnanıyoruz ki yöremizin kalkınmasının en temel etkenlerinden biri de eğitimdir. Yöremizde zor şartlarda, hatta birçok öğrencimiz taşımalı sistemde eğitim gören yöremizin çocukları pandemi süreci ile uzaktan eğitime ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. Dernek olarak bu sıkıntılara bir nebzede çözüm bulmak için sivil toplum kuruluşu olarak bizde çalışmalara başladık ve toplamda 224 öğrencimize tablet temin ettik ve 8 köyümüzde eba erişim destek noktası oluşturduk. İnanıyoruz ki eğitime yapılan yatırım en faydalı yatırımdır. Bu süreçte bizlere desteklerimi esirgemeyen Dağ Bölgesi Eğitim, Araştırma ve Kalkınma Vakfı (DEKAV)'a teşekkürlerimi borç bilirim.” dedi.


Dağ Yöresi Eğitim Kalkınma ve Araştırma Vakfı (DEKAV) Başkanı Prof. Dr.
Ali KAYA;
“Dağ bölgemizin sorunlarına daha etkin çözüm bulmak ve yöremize destek
sağlamak için Kasım 2020 de Dağ Yöresi Eğitim Kalkınma ve Araştırma Vakfı’nı kurduk. Vakıf olarak yöremizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan DagDer ile işbirliği ve istişare halinde çalışmaktayız. Bu işbirliklerimizden biride derneğimizin yaptığı tablet kampanyasına da destek vermek oldu. Biliyoruz ki pandemi sürecinde eğitim öğretimde
uzaktan eğitime geçilmiştir. Kırsal kesimde bulunan dağ yöremizde birçok öğrencimiz uzaktan eğitime ulaşmakta sorunlar yaşamaktadır. Uzaktan eğitime ulaşım sıkıntısı yaşayan öğrencimize tablet bağışı ile yöremizdeki çocuklarımıza destek olmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Tablet temininde vakfımıza kendi şahsi hesaplarından destek olan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Alinur AKTAŞ’a ve Orhaneli Belediyesi Başkanımız Ali AYKURT’a da teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.